Pàgines

divendres, 21 d’octubre del 2016

UN ÀNGEL HA PASSAT PER HEURA



Quan les noticies de cada dia ens inquieten, en veure el poc interès de la societat pels que més necessiten ser escoltats; quan el món es mou per interessos i egoisme; quan un creu que ja no queda innocència en aquesta terra nostra, un fet, sorprenent per inesperat, admirable pel seu sentit, emotiu per la seva senzillesa, ens ha commogut el més íntim del cor.
Fa uns dies, no gaires, vàrem rebre un donatiu. Aquesta informació no ens revolucionaria sinó fos perquè ha sigut el “regal” d’una noia, joveneta, de somriure vergonyós, de mirada innocent. Però més admirable és saber com l’ha aconseguit:
La Martina, aquest és el seu nom, va fer el juny passat la Primera Comunió. La seva família està vinculada, coneix i sap del nostre Centre i la Martina també.
Ella, per iniciativa pròpia, va demanar a totes les persones que participaven del seu “gran dia”  que, en lloc de fer-li un regal, aportessin en diners el cost del mateix per tal de entregar-los com a donatiu al Centre Obert Heura. Costa comprendre com va preferir fer una donació abans que rebre quelcom material al que tenia dret. Un fet que sorprèn, i més quan ha sorgit del pensament, la intenció expressa i la generositat de la jove Martina.
Confesso que em vaig emocionar el dia que la vaig conèixer i torno a emocionar-me ara, quan recordant-la, escric aquestes breus línies. ¿Hi ha àngels a la terra? ¿Algú en dubta? Doncs un d’ells ha passat per Heura.
Joan S.


 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...