Pàgines

dimarts, 29 d’agost del 2017

L’ESTIU JA VA TANCANT PORTES

I abans de fer-ho se’n va deixant-nos alternativament jornades caloroses amb dies de gran xafogor, intercalades amb d’altres d’un fred fora de lloc. Ho diem sempre i ho donem per fet: al temps no hi ha qui l’entengui i és el que, en definitiva, mana sense que ningú pugui fer res per canviar-lo.
Ho haurem aprofitat, o no, haurem gaudit, o no, de descans, companyia, reunions familiars, refrescats en el mar o respirant aires sans de muntanya. Haurem o no conviscut amb amics, visitat als familiars, fent kilòmetres com qui suma punts d’un concurs, bevent gaspatxo i cervesa, tancats a casa refrescats per un ventilador, veient la tele a “tope”, o dormint llargues becaines ben dinat.
Tot i més és possible a l’estiu. Un parèntesi de descans, canvi de vida, relaxament, on les hores ja no corren ni ens marquen el ritme diari de preses, angunies i compromisos a complir.

Però tot passa i el temps segueix avançant impertèrrit a la nostra voluntat i als meus comentaris absurds.
Entrem en una nova etapa d’HIVERN. Al setembre, com passa amb els estudiants, s’obre una nova porta: la que ens situa altre vegada en la línia del dia a dia trepidant que repetirem al llarg de deu mesos fins plantar-nos de nou, si Déu vol, en un nou estiu al juliol del proper any.
Quantes coses esdevindran en aquest període de temps!. N’hi ha que voldrien saber “què succeirà” i n’hi ha que “prefereixen no saber-ho”, no avançar esdeveniments: “el que ha de passar, passarà”. Els nostres espais precisen de “vida”, allunyant l’actual silenci i quietud de l’estiu.
Passaran en el nou curs dies, persones, esdeveniments, festes, tallers, activitats esportives, culturals, lúdiques, formatives, solidàries, de convivència sana, que tot hi cap a la nostra seu.
Arrancarem la màquina del nou curs el 30 d’agost. Al crit de “Tots a files” ens alineem novament amb el compromís de servei als que se’ns apropen. Les forces recuperades durant l’agost, ens han carregat les piles i segur que després d’uns primers dies en el que ens costarà “arrancar la màquina”, aquesta agafarà en breu temps, el ritme i l’acceleració necessàries.
Tornaran els serveis de les dutxes, rober i el perruquer, els cafès amb llet i galetes, les partides de dòmino i parxís, els tallers de música, la coral, el teatre, el Butlletí, la informàtica, les visites al metge, els concursos, el Nadal, el Sant Jordi, la diada a Les Planes, l’hort, el futbol sala, les sessions de teatre, la llista d’espera per parlar amb els serveis socials, les inestimables i mai prou valorades ajudes voluntàries del grup d’universitaris de Comunicació…. i paro que ja sabeu que d’això sempre anem ben assortits. I els ara espais buits s’ompliran de tasques, gestions, i sobretot d’acollida, d’escolta ...
Hem també aprofitat l’aturada per millorar les nostres instal·lacions amb petites reformes de mobiliari i manteniment. La imatge externa del Centre ha de ser sempre bonica i bona, no tant sols per dintre sinó també per fora.  
I ara un punt i apart. Enguany hem afegit un nou PROJECTE que ens il·lusiona. El Projecte es titola: “SOM HEURA, SOM GRÀCIA, SOM LLAR”, un projecte que pretén integrar-nos com a entitat en el Barri de Gràcia i donar-nos a conèixer més i millor. I ho volem fer aprofitant la seva amplia Xarxa d’Entitats Culturals, entitats que fomenten l’art, la música, la pintura, les danses populars, el teatre, l’esport, el cinema, els espais municipals... Tot un ventall d’oportunitats que volem utilitzar, aprofitar i vincular a les persones que ocupen els nostres espais i a les noves persones que ho faran.
A tots, volem oferir oportunitats per la seva integració a la societat, i que cadascú ho faci en funció de les seves capacitats, coneixements, aficions i sobre tot, voluntat de fer-ho. Nosaltres cuidarem d’obrir aquests camins d’inserció esperant tenir una resposta positiva.
Serà un treball dur que demana constància i dedicació, però que assolim amb ganes i voluntat. És una bona ocasió de col·laboració pels que ara llegiu aquest missatge, penseu que potser podríeu participar en aquesta crida solidària i sentir-vos solidaris.
Necessitem Voluntaris i Voluntàries que estiguin disposats/des a oferir una mica del seu temps a aquest Projecte. Quan més siguem més feina farem. AJUDEU-NOS!.
A més a més del voluntariat pel que fem una crida, llancem la nostra Demanda General de Voluntaris pels diferents serveis del Centre. Ens fan falta més mans i cervells. Creiem que en un lloc o altre, si voleu col·laborar, ho podeu fer. Poseu-vos en contacte amb nosaltres: escriviu al centreheura@org.com Tot depèn de vosaltres.
I aquí tanco la meva comunicació post-estiu. Gràcies per la paciència en llegir aquestes línies.
Que tinguem tots: UN BON CURS, I ENDAVANT!


Imatges dels nostres espais en vacances forçades





 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...