Pàgines

dilluns, 16 d’abril del 2018

VISITEM ELS “CASTELLERS DE GRÀCIA”


Membres del grup de Cultura del Centre, va fer una visita guiada programada als locals d’assaig dels Castellers de Gràcia”. Varen ser rebuts per en Natx, un dels castellers responsable d’acollida de les visites el qual, després de donar-nos la benvinguda, va projectar-nos un vídeo introductori que oferia informació sobre la historia de les colles de castellers, les seves estructures, la tasca dels caps de colla, la influencia de la música dels grallers, la necessitat de preveure lesions, la importància dels assaigs, la bona relació i amistat que va consolidant-se entre tots els castellers, el treball amb els més petits, la cada cop més gran presencia de les dones en els castells, la “sortida a la plaça”, la competència entre colles, les valoracions i dificultats dels castells, els límits...etc. En Natx, amb molta atenció, va anar donant resposta a totes les preguntes que li vàrem fer.


Acte seguit, el grup va assistir a l’assaig dels grups d’adults acompanyats en tot moment per les acurades explicacions den Natx. Va ser molt interessant veure com, amb gran ordre i disciplina, s’anaven enlairant els diversos castells que estaven programats.
Finalment ens vàrem acomiadar den Natx que també participava en alguns dels castells i el grup, un cop deixat el local, es va adreçar als Lluïsos de Gràcia on en el seu bar va cloure l’activitat amb unes begudes.


Eren les 21:30 h. quan tots ens acomiadàvem. Una bona experiència per la seva singularitat.



 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...