Pàgines

diumenge, 6 de maig del 2018

EL CENTRE HEURA EN EL GRAN TEATRE DEL LICEU

El passat 5 de maig i acollits en el programa APROPA CULTURA un grup del Centre va ser espectador, en el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, d’una representació de l’òpera “DEMON”, òpera amb lletra de Pavel i música d’Anton Rubinstein. 

Per alguns components del grup era la primera vegada que tenien la ocasió de conèixer “in situ” el gran teatre, veure la seva espectacular construcció i decoració, l’ambient senyorial que es respira entre el públic i la bellesa de l’interior de la sala.
Ubicat el grup en l’amfiteatre - un lloc privilegiat del teatre-, va poder gaudir de la espectacular representació d’una obra estrenada a Sant Petesrburg en el 1875 i que avui en dia s’ofereix de forma moderna i sofisticada. Tant el propi escenari -de forma tubular-, com l’escenificació, la il·luminació, la videocreació, la música, el vestuari i els seus cantants, ens varen sorprendre inicialment i ens varen anar satisfent a mesura que l’òpera avançava. 
La lluita que sosté el Dimoni (Demon), que enamorat d’un esser humà està disposat a renunciar a tot el que representa (la lluita del mal contra el bé) per tal d’aconseguir aquella noia de la que s’enamora, formen la trama del llibret de l’òpera.
Els cantants intèrprets, en especial els que representaven a Tamara -la jove motiu del desig del dimoni-, la del Príncep Gudal, el seu pare, la del Príncep Sinodel, el seu promès, i el mateix Dimoni, acompanyats per un ampli i excel·lent cor mixta de veus, van ser llargament aplaudits al finalitzar l’obra que en conjunt dura llargament més de 2 hores i mitja.
No podem oblidar a l’orquestra, que va donar l’aire musical a la representació i que també el públic va premiar amb forts aplaudiments durant i al final de la representació.
En definitiva: una activitat més del grup de Cultura del Centre que està atenta a qualsevol esdeveniment d’interès que es presenti. En acabar, satisfets tots per la nova experiència, vàrem tots anar a prendre un refrigeri mentre compartien l’experiència viscuda en aquest capvespre de maig. 
Formaven el grup: la Montse, Mª Mercè, David, Antonio, Albert, Juan Gabriel, i Joan.
Fins la propera activitat! 😊

 "Resiliència i Sororitat: El divendres Lila  al centre Obert Heura" De la realitat  de la violència de gènere i el sensellarisme...